Acasă Externe Germania: Preşedintele Iohannis promite românilor din diaspora o lege privind dreptul lor...

Germania: Preşedintele Iohannis promite românilor din diaspora o lege privind dreptul lor de vot

DISTRIBUIȚI

135127 – 27022015Președintele Klaus Iohannis și sotia sa, Carmen, au participat joi la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania, ocazie cu care au facut o adevărată baie de mulțime la Berlin. Cuplul prezidențial a petrecut două ore împreună cu cei aproximativ 300 de români prezenți la receptie.

În cadrul întâlnirii, șeful statului a ținut un discurs în care a dat asigurări că va monitoriza activitatea Parlamentului în privinta elaborării legilor electorale, astfel încât dreptul de vot al românilor din diaspora să fie respectat.

”Este o întâlnire multaşteptată, cel puţin din partea mea, şi sunt foarte bucuros că aţi venit în număr aşa de mare, unii de mai aproape, alţii de mai departe, mă bucur de prezenţa fiecăruia dintre dumneavoastră. Am pornit împreună pe un drum deloc ușor, la capătul căruia se află o așteptare a dumneavoastră și un angajament al meu: o Românie prosperă, respectată în lume, o Românie a șanselor și oportunităţilor, o Românie care-și preţuiește cetăţenii, în care munca și educaţia sunt apreciate”, a spus Iohannis la începutul discursului susținut în fața românilor din Germania, arată Administrația Prezidențială.

Șeful statului le-a mulțimit acestora pentru ”determinarea de care au dat dovadă” la alegerile prezedențiale din noiembrie 2014, subliniind că împreună cu celelalte comunități din dispora, românii din Germania au făcut posibil ”triumful democrației”.

”Dumneavoastră ne reprezentaţi aici și în întreaga Europă. Daţi valoare naţiunii noastre prin seriozitatea, eficienţa și profesionalismul cu care vă desfășuraţi activitatea în toate domeniile. Fiecare dintre dumneavoastră sunteţi ambasadorii României și prin tot ceea ce faceţi construiţi un renume al ţării noastre. Îmi doresc ca ceea ce vă spun acum să ajungă la cât mai mulţi compatrioţi de-ai noștri care trăiesc aici, în Germania. Alături de românii din ţară, cu toţii aţi dat șansa României la un altfel de viitor”, a mai spus șeful statului.

”Știu că votul din noiembrie este purtătorul unei mari speranţe.(…) Îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetăţenilor din diaspora. Garantarea condiţiilor și găsirea unei soluţii pentru ca toţi românii din diaspora să își poată exercita dreptul constituţional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare și voi urmări cu mare atenţie mersul lucrurilor în Parlament”, a dat asigurări președintele. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.