Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Kiev

Bucureşti: Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Kiev

DISTRIBUIȚI

iohannis - plecare135534 – 17032015  – Romania sustine integritatea teritoriala a Ucrainei si gasirea unor solutii pentru pacea in estul separatist, a declarat presedintele Klaus Iohannis, marti dimineata, pe Aeroportul Otopeni, la plecarea in vizita pe care o face in tara vecina.

Seful statului a spus ca vizita sa in Ucraina va debuta cu o intalnire cu omologul ucrainean, Petro Porosenko, fiind urmata de o intrevedere cu premierul ucrainean Arseni Iateniuk. De asemenea, pe agenda se afla si o intalnire cu presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman.

„Pe agenda discutiilor se vor afla evolutiile din sud-estul Ucrainei, context in care voi exprima sustinerea Romaniei pentru suveranitatea, unitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei. Romania isi doreste sa fie un factor decisiv pentru gasirea unor solutii pentru promovarea pacii in regiune”, a mai declarat seful statului.

Potrivit acestuia, „suntem interesati sa avem un stat vecin ferm angajat pe calea europenizarii”.

„Romania are disponibilitatea deplina pentru intarirea parteneriatului intre tarile noastre, atat in ce priveste dialogul politic, cat si in ceea ce priveste si proiecte concrete. Am incredere ca putem construi o agenda de cooperare bazata pe pragmatism si incredere. Un subiect de discutie va fi bazat pe spijinirea etnicilor romani din Ucraina si a ucrainenilor din Romania, obiectiv care poate fi atins inclusiv prin activarea mecanismelor guvernamentale”, a conchis presedintele.

Seful statului va reveni in tara tot marti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.