Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA a extins urmărirea penală faţă de Elena Udrea şi pentru...

Bucureşti: DNA a extins urmărirea penală faţă de Elena Udrea şi pentru spălare de bani

DISTRIBUIȚI

135971 – 09042015  – Procurorii DNA au extins urmărirea penală față de Elena Udrea şi Tudor Breazu, pentru spălare de bani. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2010-2011, Elena Udrea, împreună cu Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naționale de Investiții (suspect în prezenta cauză), au primit 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu Compania Națională de Investiții.

Astfel, după ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Ştefan Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod, s-au realizat cinci plăți, în valoare totală de 335.486 lei.

La rândul său, Ştefan Lungu dădea banii primiți lui Tudor Breazu, persoană apropiată atât de Elena Udrea, cât și de Ana Maria Topoliceanu.

Plățile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societății S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrată de Tudor Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest mod, s-au realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-a predat la rândul său Elenei Udrea. Diferența a fost folosită de Tudor Breazu pentru a plăti diferite cheltuieli ale Elenei Udrea Elena sau ale Anei Maria Topoliceanu.

În cursul anului 2011, Elena Udrea a cerut și a primit de la inculpatul Adrian Gardean, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Ca urmare a acestei solicitări, în data de 6 octombrie 2011, Gardean a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Gheorghe Nastasia, în contul încasărilor realizate de cele două societăți menționate din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Suma a fost predată de Nastasia Gheorghe în aceeași zi ministrului Elena Udrea.

O parte din suma obținută prin săvârșirea infracțiunilor de corupție descrise anterior a fost transferată de către Breazu și Udrea în patrimoniul organizației București a partidului din care făcea parte aceasta din urmă, sub aparența unor contracte de donație fictive, întocmite pentru a disimula originea infracțională a banilor.

Astfel, în perioada 19 iulie 2011 – 18 iulie 2012 în contabilitatea organizației au fost înregistrate 21 de contracte de donație cu o valoare totală de 1.537.200 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.