Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii la locuinţa avocatului Doru Boştină şi la firma sa de...

Bucureşti: Percheziţii la locuinţa avocatului Doru Boştină şi la firma sa de avocatură

DISTRIBUIȚI

136745 – 14052015 – Politistii efectueaza joi dimineata mai multe perchezitii intr-un caz de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Printre cei vizati de ancheta se afla si cunoscutul avocat Doru Bostina. Descinderile Politiei au loc la vila acestuia din Corbeanca, dar si la casa din Bucuresti si la firma de avocatura, sustin surse citate de Realitatea TV.

Politia Romana informeaza intr-un comunicat ca efectueaza 18 perchezitii la 16 persoane banuite de evaziune fiscala in domeniul IT si al consultantei.

„Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale, in domeniul IT si al consultantei. Sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, cu sprijinul Serviciului pentru Inteventii si Actiuni Speciale – I.G.P.R., Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov si Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita”, se arata in documentul citat.

In acest caz, au fost emise si puse in executare 16 mandate de aducere pe numele persoanelor banuite.

Printre cei adusi cu mandat se afla avocatul Doru Bostina si fiul acestuia.

Politistii investigheaza suspectii banuiti ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Politia mai precizeaza ca una dintre firmele vizate ca ar fi evidentiat in acte cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din Bucuresti, fara a da vreun detaliu despre aceasta.

Bostina & Asociatii este in prezent una dintre cele mai mari case de avocatura de pe piata de consultanta juridica din Romania, cu birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din tara noastra. Casa de avocatura are peste 130 de avocati si consultanti.

Avocatul Bostina a fost deja condamnat, in martie 2015, in prima instanta, la o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, persoana care controleaza GFR SA, membra a grupului Grampet, i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da suma de 3 milioane euro pentru ca acesta sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa, pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la o licitatie.

Acest demers avea ca scop adjudecarea de catre Gruia Stoica a contractului ce facea obiectul licitatiei, respectiv transport carbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.