Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dragnea, mai hotărât ca niciodată

Bucureşti: Dragnea, mai hotărât ca niciodată

DISTRIBUIȚI

138517 – 22072015  – Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că va intra în cursa pentru desemnarea președintelui interimar al partidului.

            ”În urma discuțiilor pe care le-am avut în ultimele zile cu majoritatea colegilor, am decis ca mâine (miercuri – n. r.) să cer votul de încredere al colegilor din Comitetul Executiv Național pentru a prelua atribuțiile președintelui PSD în urma demsiei domnului Victor Ponta. Dacă mâine colegii îmi vor acorda votul de încredere, acest vot va fi urmat de un plan concret de acțiuni, atât politice, cât și administrative care să pregătească toamna politică ce va urma, de asemenea, un plan de acțiuni serioase în teritoriu și formarea unor colegi din conducerea partidului într-o echipă care să aibă mai multe atribuțiuni concrete. Este nevoie de o întărire a partidului”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit B1 Tv.

            Întrebat pe câte voturi de bazează, Dragnea a spus: ”Am văzut tot felul de scenarii. De mâine trebuie să înceteze tipul acesta de acțiuni și de atitudine. Acest gen de acțiuni poate au fost folosite în PSD înainte ca eu și Victor Ponta să fim la conducerea partidului, în 2010. Nu este admisibil să vrei să ceri încrederea colegilor din propriul partid folosind instrumente și oameni politici din fara partidului. Orice coleg care s-a gândit să folosească astfel de mijloace ar trebui să se gândescă la sutele de mii de membri ai partidului care se uită cu atenție la ce fac cei din conducere. Să se gândească la aleșii locali care sunt preocupați de dorința de a rămâne la guvernare și care, ca și mine, își doresc ca Victor Ponta să rămână prim-ministru”.

            ”Am avut discuții cu oamenii, împreună am reușit să stabilim că cea mai bună este o formulă de echipă. Este greșit să vrei să acumulezi mai multe funcții într-o singură mână. Partidul poate fi stabilizat, poate avea un moral ridicat. Își poate recăpăta încrederea ca anul electoral 2016 să fie unul de succes”, a mai spus Dragnea.

            Social-democratul a spus că nu s-a consultat cu Victor Ponta înainte de a anunța că se înscrie în cursa pentru desemnarea liderului interimar al partidului.

            ”Nu vreau să îl implic pe Victor Ponta în astfel de discuții. Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta”, a spus Dragnea.

            Referitor la data la care va avea loc congresul partidului, Liviu Dragnea a declarat că trebuie purtată o discuție foarte serioasă în acest sens.

            ”Pentru congresul partidului trebuie să facem o discuție serioasă. Acum avem o hotărâre a Consiliului Național, adoptată când a fost aleasă Rovana Plumb ca președinte, care stabilește data cogresului în noiembrie. Pentru a modifica data este nevoie de un nou Consiliu Național. Nu cred că mâine este o atmosferă propice pentru a discuta. Important este ca congresul partidului să aibă loc la data care este cea mai buna pentru PSD”, a mai spus social-democratul.
Întrebat cum va justifica faptul că a decis să candideze la conducerea interimară a PSD în ciuda hotărârii instanței în dosarul referendumului, Liviu Dragnea a spus că a luat această hotărâre pentru că partidul se află într-o situație specială.

            ”Noi acum suntem într-o situație specială și într-o perioadă strict limitată se pot adopta măsuri speciale și se pot adopta decizii care în mod normal nu se iau. Noi trebuie să dăm o bătălie foarte rapid. Atunci când ai o bătălie, aduci la conducerea oameni care au experiență și cu care crezi că poți câștiga acea bătălie, după aceea poți face alte alegeri. A fost prea multă patimp pentru a discuta de preluarea interimară a unor atribuții. Acum se stabilesc niște oameni care împreună cu colegii din teritoriu să stabilizeze partidul. Unul din obiectivele preicipale este susținerea lui Victor Ponta în funcția de prim-ministru”, a spus Liviu Dragnea.

            De asemenea, Dragnea a precizat că nu este adevărat că UNPR ar ieși de la guvernare dacă el va obține șefia inetrimară a PSD.

            ”Eu sunt prieten cu Gabriel Oprea, cred că din 2001. Am trecut împreună prin foarte multe situații. Am discutat zâmbind despre zvonurile că eu am o relație tensionată cu Gabriel Oprea și dacă cumva aș fi votat de Comitetul Executiv, UNPR ar ieși de la Guvernare, ceea ce nu este adevărat. Am fost, suntem și vom fi într-o relație foarte bună cu Gabriel Oprea, pentru că sunt prea puține lucruri care să ne separe. Domnul Oprea este un om foarte serios, este un om de cuvânt care face parte dintr-o coaliție. Îl susține pe Victor Ponta ca premier și va colabora cu cel care, pe o perioda limitată, preia atribuțiile de președinte al PSD”, a declarat Dragnea.

            Totodată, coordonatrorul politic al PSD a precizat că se așteaptă să primească votul lui Victor Ponta pentru ocuparea funcției de președinte interimar al PSD.

            ”Mă aștept să primesc votul lui Victor Ponta pentru că Victor Ponta a fost votat de mine tot timpul. Dorința mea este ca după votul de mâine, PSD să intre rapid într-o stare de stabilitate, coerență și speranță”, a conchis Dragnea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.