Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Un nou termen in dosarul delapidării PSV

București: Un nou termen in dosarul delapidării PSV

DISTRIBUIȚI

138261 – 10072015  – Magistrații Curții de Apel l-au audiat astăzi pe Viorel Râmboacă, în dosarul în care se judecă apelul cauzei vizând delapidarea PSV. Judecătorii au fost interesați de o serie de operațiuni economice derulate în 2008 de firma pe care o conducea Râmboacă.

În opinia anchetatorilor, Viorel Râmboacă, Răzvan Râmboacă și Daniela Lăcrămioara Brașoveanu au contribuit la întocmirea unor rapoarte de evaluare pentru întreprinderile din Rep. Moldova cu încălcarea normelor specifice acestei activități și în care au atestat împrejurări nereale pentru a denatura valoarea societăților din Rep. Moldova.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Turcan, foștii directori ai Petromservice Gheorghe Supeală și Zizi Anagnostopol au fost trimiși în judecată în 2012 pentru spălare de bani și delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Procurorii consideră că patrimonial societății a fost traficat printr-un mechanism financiar bunurile societății pe care le-au pus la dispoziția unor companii străine care au intermediat achizițiile, prin identificarea unor societăților moldovenești ale căror acțiuni urmau să fie achiziționate și prin realizarea formalităților pe care le presupuneau tranzacțiile. Toate companiile care au intermediat achizițiile de acțiuni erau controlate de Vîntu și Turcan, care aveau calitatea de beneficiari reali ai acestor societăți, potrivit datelor rezultate din cauză.

Banii au fost transferați prin operațiuni de tip suveică, în regim repetat structurat pe mai multe verigi, în cadrul cărora aceleași sume au fost reciclate de mai multe ori prin transferuri repetate între companiile controlate de inculpați. În unele situații, aceeași sumă a fost transferată de cinci ori prin conturile acelorași societăți în decurs de o lună, pentru a crea impresia că s-au efectuat cinci plăți diferite.

Următorul termen de a fost stabilit pentru 16 septembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.