Acasă Externe Germania: Angela Merkel: UE sprijină Serbia și Ungaria în privința fluxului de...

Germania: Angela Merkel: UE sprijină Serbia și Ungaria în privința fluxului de imigranți ilegali

DISTRIBUIȚI

138218 – 09072015  – Uniunea Europeană va sprijini Serbia și Ungaria pentru a putea face față fluxului de imigranți ilegali, a afirmat miercuri la Belgrad, cancelarul german, Angela Merkel, aflată într-un turneu prin Balcani. Italia și Grecia au fost primele opțiuni ale imigranților (…), dar în iunie și iulie situația s-a schimbat mult, imigranții caută tot mai mult să treacă prin țările din Balcani, prin urmare vom ajuta aceste țări”, a declarat Angela Merkel la finalul unei întrevederi cu premierul sârb, Aleksandar Vucic.

Numărul imigranților din Siria, Afganistan, Egipt, Nigeria, Somalia, Sudan, Tunisia care trec prin Balcani în drumul lor spre UE a crescut dramatic în ultimii ani, notează Curierul National, care citeaza relatează i24news.tv.

Angela Merkel a declarat că UE caută soluții și pentru sistemul actual de cereri de azil  în Ungaria și Serbia, care nu funcționează.

Ungaria a decis ridicarea unui zid de-a lungul celor 175 de kilometri de graniță cu Serbia care să împiedice fluxul de imigranți ilegali ce încearcă să ajungă în Europa de Vest prin aceste două țări, soluție criticată de Angela Merkel și Aleksandar Vucic care au afirmat că ridicarea de ziduri „nu este o soluție”.

„Imigranții sunt o problemă comună a noastră și vom avea nevoie de ajutorul Europei pentru a o rezolva”, a declarat la rândul său premierul sârb. – PROMPT MEDIA

foto:theguardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.