Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANCOM: Internetul fix va continua sa asigure viteze de invidiat

București: ANCOM: Internetul fix va continua sa asigure viteze de invidiat

DISTRIBUIȚI

140154 – 30092015 –  Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat astazi spre consultare publica un document care prezinta perspectiva preliminara a Autoritatii asupra evolutiilor din sectorul comunicatiilor digitale din Romania pana in anul 2020 si asupra modalitatilor in care Autoritatea isi propune sa raspunda acestor evolutii.

Initiativa ANCOM rezumă principalele elemente identificate in urma unei analize strategice prospective pentru asigurarea functionarii competitive a comunicatiilor digitale din Romania in beneficiul utilizatorilor in perioada 2016-2020. Este vorba de un document de discutie, nu de un proiect de strategie, si reprezinta prima etapa a unui demers de analiza si dialog care vor ajuta Autoritatea sa cristalizeze, cu ajutorul tuturor celor interesati de domeniul comunicatiilor, o viziune pentru perioada 2016-2020, dar si sa contureze prioritati si directii de actiune definitorii pentru foaia de parcurs a ANCOM.

ANCOM considera ca, desi in orizontul de timp supus analizei, cererea de servicii digitale va ramane neuniforma si profund eterogena in Romania, internetul fix va continua sa asigure viteze de invidiat, cresterea internetului mobil, actualmente extensiva, va deveni intensiva, bazata pe cresterea traficului odata cu reducerea tarifelor si cu imbunatatirea calitatii, iar frontierele dintre serviciile de comunicatii electronice traditionale si „aplicatiile” sau serviciile „de continut”, se vor estompa progresiv, generand noi provocari pentru reglementare.

De asemenea, este de asteptat ca in Romania sa continue dezvoltarea unor retele de comunicatii performante, care vor incorpora rapid progresul tehnologic si vor tinde spre retele IP, iar garantarea net neutrality va permite inovarea si dezvoltarea unor noi modele de afaceri, in beneficiul utilizatorilor.

Prioritatile strategice identificate de initiativa ANCOM sunt promovarea competitivitatii retelelor, maximizarea disponibilitatii serviciilor si capitalizarea beneficiilor retelelor IP. Pentru materializarea acestora, ANCOM a identificat, preliminar, o multitudine de actiuni, masuri si directii de actiune posibile, detaliate in documentul supus consultarii.

Consultarea publica pe marginea acestui document se va derula pana la 3 noiembrie 2015.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.