Acasă Externe Rep. Moldova: Surprize, surprize! Procurorul Mariana Alexandru a ajuns la Chișinău

Rep. Moldova: Surprize, surprize! Procurorul Mariana Alexandru a ajuns la Chișinău

DISTRIBUIȚI

 Procurorul Mariana Alexandru139793 – 15092015  –   Mariana Alexandru este procurorul cu o vastă experienţă DNA, care a ajuns astăzi la Chişinău. Ea a fost deja prezentată conducerii PG şi CNA, de către delegaţia UE acreditată în Republica Moldova, susţin surse de încredere din cadrul instituţiilor vizate, anunță Deschide.md. Potrivit sursei, ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, confirmă prezentarea oficială a procurorului, la sediul CAN, începând cu ora 10:45.

Mariana Alexandru este procurorul care a instrumentat dosare de corupţie precum cele ale lui Cătălin Voicu, Monia Ridzi sau Adrian Năstase. Tot ea a iniţiat dosarul „Gala Bute” în care urma să se afle implicarea Elenei Udrea.

Mariana Alexandru a plecat acum un an din funcţia de procurorul-şef al Secţiei II din DNA, în urma cererii de pensionare.

Procurorul a beneficiat de susţinerea publică a Ambasadei SUA în scandalul din octombrie 2013, când ministrul român al Justiției a încercat schimbarea ei de la şefia unei secţii DNA.

În Rep. Moldova, funcţionarul român va examina modul în care instituţiile de stat luptă cu fenomenul corupţiei. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat că pe lângă consiliere şi monitorizare, procurorul român va revizui şi unele dosare. PROMPT MEDIA

 

foto:protv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.