Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se ”coace” alianța Băsescu – Geoană

București: Se ”coace” alianța Băsescu – Geoană

DISTRIBUIȚI

 140360  – 08102015 –  Pe scena politică se pregătește o alianță neaşteptată, între cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale din 2009: Mircea Geoană și Traian Băsescu.

Surse din mediul politic citate de dcnews.ro, susțin că Oana Mizil l-a vizitat zilele trecute pe Traian Băsescu, pentru că există tatonări în vederea unei noi alianțe politice, între PMP și PSRO (formațiunea condusă de Mircea Geoană).

Politologul Alfred Bulai a comentat că această posibilă alianță surprinzătoare. El a spus că PSRO nu are structuri în teritoriu, iar ca vector politic îl are doar pe Mircea Geoană, în contextul problemelor lui Marian Vanghelie din justiție. De cealaltă parte, PMP are nevoie de astfel de alianțe, pentru că s-a plafonat la un scor de sub 5%.

Problema pentru PMP este că Traian Băsescu poate tracta partidul și îi poate aduce câteva procente în plus, însă acest plan nu funcționează la alegerile locale, pentru că fostul președinte nu poate candida decât la o singură primărie. Deci rămân alte zeci de primării descoperite, unde sprijinul lui Traian Băsescu nu va fi resimțit de PMP, a mai spus politologul. El a adăugat că Mircea Geoană are mai mare nevoie de o astfel de alianță decât au nevoie PMP și Traian Băsescu, în condițiile în care formațiunea condusă de Eugen Tomac este mai bine reprezentată decât PSRO în structuri și organizaţii. Totuşi, miza fostului şef de stat nu este atât câștigarea fotoliului de primar al Capitalei (un obiectiv extrem de greu de realizat), cât obținerea, pentru PMP, a unui număr cât mai mare de locuri în consiliile locale, a punctat Bulai. –  PROMPT MEDIA

foto:mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.