Acasă Externe Constanța: Canalul Siret-Bărăgan revine în actualitate. Compania Națională de Apă din Israel,...

Constanța: Canalul Siret-Bărăgan revine în actualitate. Compania Națională de Apă din Israel, interesată de un parteneriat

DISTRIBUIȚI

 Watec-israel-2015140654 – 21102015 Ministerul Mediului anunță că în cadrul vizitei unei delegații a instituției în Israel au avut loc discuții cu reprezentanții Mekorot, Compania Națională de Apă din statul Israel, care s-au arătat interesați de proiectul canalului Siret-Bărăgan, un proiect strategic privind irigarea celei mai vaste și mai fertile zone agricole a României.

”În momentul finalizării Canalului, acesta va iriga aproximativ 700.000 de hectare de teren agricol. Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu va reface, în perioada următoare, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Canalului Siret-Bărăgan. Credem că experiența dumneavoastră ne poate sprijini în finalizarea acestui proiect strategic”, a menționat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Discuțiile au stabilit pentru perioada următoare un schimb informațional între cele două state privind detaliile tehnice ale proiectului Siret-Bărăgan pentru identificarea posibilităților concrete de conlucrare în cadrul acestui proiect de anvergură.

În cadrul vizitei oficiale, delegația României a vizitat mai multe obiective și proiecte în domeniul protecției mediului, în care, partea israeliană a împărtășit din experiența acumulată în acest domeniu. Delegația României a vizitat Ariel Sharon Park dezvoltat pe o fostă groapă de gunoi, stația de desalinizare de la ASHDOD precum și una dintre cele mai mari stații de epurare din Orientul Mijlociu (SHAFDAN).

În perioada 2 – 16 octombrie, o delegație a Ministerului Mediului, condusă de Grațiela Gavrilescu, a participat la o expoziție de tehnologie și inovație în domeniul managementului apei și al controlului mediului –WATEC, din Israel.

În cadrul vizitei oficiale, delegația României a avut și întâlniri la nivel înalt cu ministrul Economiei din Israel, Arie Machluf Deri, ministrul Mediului, Avi Gabbay, și discuții tehnice cu reprezentanții ministerului Infrastructurii și reprezentanții Mekorot, Compania Națională de Apă din statul Israel. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.