Acasă Externe Discuții despre cooperarea militară între România și Israel

Discuții despre cooperarea militară între România și Israel

DISTRIBUIȚI

 Aurescu - Yuli-Yoel Edelstein140607 – 20102015  – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut, la 19 octombrie 2015, o întrevedere cu Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului. Întâlnirea a avut loc după ce, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu oficialul israelian în contextul vizitei întreprinse de acesta în România.

În cadrul discuțiilor, ministrul român a exprimat satisfacția pentru dialogul cuprinzător avut cu interlocutorul său în contextul recentei vizite a oficialului israelian în România.

Bogdan Aurescu a subliniat interesul pentru menţinerea unei dinamici ridicate a dialogului bilateral, în vederea continuării parcursului ascendent înregistrat în ultimii ani în cooperarea dintre cele două ţări, inclusiv pe linia celor două parlamente. A subliniat importanţa organizării, anul viitor, a unei noi reuniuni comune de guvern, respectiv a primei reuniuni a Comisiei Mixte Economice.

Preşedintele Knessetului a apreciat că actuala vizită în Statul Israel a şefului diplomaţiei române reprezintă o continuare firească a parcursului dialogului politic româno-israelian şi transmite semnalele necesare pentru accelerarea cooperării economice şi strategice între cele două ţări. De asemenea, a exprimat interesul părţii israeliene pentru proiecte comune în domenii de vârf, ca IT, cercetare şi dezvoltare, energii regenerabile şi altele, iar ministrul român de externe a subliniat oportunităţile de investiţii în România, care are o economie în creştere.

Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea pe linie militară, inclusiv pornind de la implicarea şi experienţa României şi a Israelului în domeniul apărării antirachetă.

Ministrul român a exprimat îngrijorare pentru valul recent de violenţe din Israel şi a îndemnat la reţinere şi măsuri de calmare a situaţiei din partea tuturor părţilor implicate. A subliniat importanţa creării unui climat detensionat şi a restabilirii încrederii ca precondiţie pentru reluarea negocierilor directe de pace cu partea palestiniană, oferind sprijinul părţii române în acest sens, în cadru bilateral şi multilateral. – PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.