Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizări de la IGSU

București: Precizări de la IGSU

DISTRIBUIȚI

SIGLE_igsu141024 – 10112015  –  Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la eliberarea acordurilor pentru organizarea jocurilor de artificii cu obiecte pirotehnice, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este abilitat să comunice următoarele:

”În conformitate cu prevederile legale în domeniu, acordul pentru categoriile de articole pirotehnice III („de divertisment, care prezintă un risc mediu, destinate utilizării în exterior în spaţii deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni”) şi IV (de divertisment de mare risc, cunoscute sub numele de „articole pirotehnice de divertisment de uz profesional”, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane) se solicită, în scris, la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, în a căror zonă de competenţă urmează să fie organizate evenimente.

De asemenea, facem precizarea că organizarea jocurilor cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile III şi IV este permisă în condiţiile existenţei acordurilor emise de către Primărie, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă şi avizului eliberat de către  inspectoratul de poliţie, pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Menţionăm totodată că, în conformitate cu prevederile art. 34 alin (2) din Legea 126/2005 – privind regimul materiilor explozive (republicată), jocurile de artificii cu articole pirotehnice pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a emis acorduri, au fost organizate în spaţii deschise, cu respectarea măsurilor specifice de protecţie, inclusiv a celor referitoare la distanţele de siguranţă ce trebuie respectate faţă de locuinţe, instalaţii electrice de înaltă tensiune, locuri de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, instalaţiile de gaze, păduri, etc.

În ceea ce priveşte informaţiile regăsite în mass-media conform cărora Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov ar fi eliberat acorduri pentru desfăşurarea unor spectacole pirotehnice pe Arena Naţională, precizăm faptul că, pompierii bucureşteni nu au emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015.

De asemenea, din documentele aflate în arhiva instituţiei, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov au fost emise 10 acorduri (cinci în 2014 şi cinci în 2015), pentru evenimente cu articole pirotehnice organizate în spaţii deschise (ex. Piaţa George Enescu, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff s.a.)”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.