Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Deși elaborat pe un compromis major, liberalii vor vota bugetul propus de...

Deși elaborat pe un compromis major, liberalii vor vota bugetul propus de Cabinetul Cioloș

DISTRIBUIȚI

 Eugen Nicolăescu141647 – 15122015 –  Liberalii vor vota proiectul de buget de Stat propus de Guvern pentru 2016, deși consideră că nu are  elemente de noutate. Deși susțin că PNL nu va face niciodată rabat de la principiile sustenabilității bugetare, predictibilității și transparenței legislative, liberalii apreciază că proiectul de buget propus de guvern este construit pur contabil, elaborat pe un compromis major și sursa acestui neajuns o identifică în guvernarea anterioară.

Nici una dintre măsurile care se vor aplica începând de la 1 ianuarie 2016, fie că vorbim despre măsurile de relaxare fiscală, fie că vorbim despre majorările salariale sau ale pensiilor, nu au fost fundamentate de către Guvernul Ponta pe surse şi venituri bugetare realiste. Eu nu-mi aduc aminte ca fostul guvern PSD să fi făcut vreodată publice măsurile de compensare bugetară pentru reducerile de fiscalitate din noul Cod fiscal, nici baza bugetară pentru majorările de cheltuieli adoptate cu iresponsabilitate”, a declarat liderul Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu.

Liderul deputaților liberali atrage atenția că una din vulnerabilitățile acestui buget o reprezintă riscul depășirii deficitului bugetar asumat, menționând, totodată, că PNL are așteptări majore de schimbare a modului de elaborare și implementare a politicii bugetare în România, pentru că felul în care se distribuie banii publici trebuie reformat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.