Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Peste 2000 de jandarmi asigură ordinea publică de Bobotează

Peste 2000 de jandarmi asigură ordinea publică de Bobotează

DISTRIBUIȚI

 141818 – 05012016 – Peste 2000 de jandarmi vor asigura în întreaga țară ordinea publică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului (Boboteaza).

Dintre aceștia, aproximativ 300 de jandarmi vor acționa în Capitală, fiind prezenți la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte 23 de lăcaşe de cult din Bucureşti.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul credincioșilor.

Anual, la procesiunile religioase prilejuite de Bobotează participă peste 200.000 de persoane, iar Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi sunt judeţele unde se înregistrează cei mai numeroşi participanţi.

Jandarmeria Română recomandă ca cetăţenii care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea,  să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial.

Cetăţenii pot apela non-stop la sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic de urgenţă 112. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.