Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Aferim”, cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo

București: ”Aferim”, cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo

DISTRIBUIȚI

trofee Gopo143343 – 29032016 – Gala Premiilor Gopo a adus un mare premiu pentru regizorul Radu Jude, care a câștigat trofeul pentru cel mai bun film, cu pelicula ”Aferim!”. Gala Premiilor Gopo a ajuns la cea de-a zecea ediție, moment care s-a desfășurat la Teatrul Național din Capitală.

            La categoria ”Cel mai bun film” au fost nominalizate producții din România, sau co-producții: ”Aferim!” (România-Bulgaria-Cehia; regizor Radu Jude), ”București Nonstop” (România; Regizor Dan Chișu), ”Comoara” (România-Franța; regizor Corneliu Porumboiu), ”De ce eu?” (România-Bulgaria-Ungaria; regizor Tudor Giugiu), “Un etaj mai jos” (România-Franța-Suedia-Germania; regizor Radu Munteanu).

Câștigătorul pentru cel mai bun film a fost ”Aferim!”, iar Radu Jude a luat trofeul pentru cel mai bun regizor. De asemenea, Teodor Corban a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol principat, pentru interpretarea din filmul ”Aferim!”

            Cea mai bună actriță a fost desemnată Ioana Flora, pentru interpretarea din filmul ”Acasă la tata”.

            Filmul „Aferim!” a mai primit premii la categoriile Cel mai bun actor în rol principal (Teodor Corban), Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Dabija), Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu), Cel mai bun scenariu (Radu Jude, Florin Lăzărescu), Cea mai bună imagine (Marius Panduru), Cel mai bun montaj (Cătălin Cristuțiu), Cel mai bun sunet (Momchil Bozhkov, Dana Lucreția Bunescu, Cristinel Șirli), Cele mai bune decoruri (Augustina Stanciu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz), Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Petya Simeonova, Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan), Premiul Publicului și Premiul Romanian Society acordat de Romanian Society of Cinematographers (RSC). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.