Acasă Externe Israel: Cooperare între România şi Israel în domeniul cercetării şi inovării

Israel: Cooperare între România şi Israel în domeniul cercetării şi inovării

DISTRIBUIȚI

Curaj - Avi Hasson142944 – 09032016 – Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a avut o întâlnire cu Avi Hasson, Chief Scientist al Israelului şi preşedintele noii Autorităţi israeliene de Inovare şi Tehnologie. Cu această ocazie, oficialii au semnat o Declaraţie de Intenţie între cele doua instituţii, prin care se reafirmă dorinţa de a sprijini cooperarea în domeniul inovării între entităţile din cele două state. De asemenea, s-a convenit ca în perioada următoare, cele două instituţii să pregătească apelul pentru proiecte comune în domeniul cercetării.

Agenda ministrului Educaţiei a inclus şi o întrevedere cu Naftali Bennett, ministrul Educaţiei din Israel. Cei doi miniştri au avut un schimb de opinii cu referire la provocările cu care se confruntă sistemele educaţionale românesc şi israelian. Aceştia au agreat organizarea unor evenimente bilaterale de peer learning între experţi, pentru a împărtăşi bune practici şi a discuta soluţii şi opţiuni de politici educaţionale. De asemenea, cele două ministere vor coopera şi în domeniul predării Educaţiei Holocaustului, în contextul preluării, de către România, a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice face parte din delegaţia condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care în perioada 7-9 martie, efectuează o vizită oficială în Israel. Domnia sa l-a însoţit pe preşedintele României la întâlnirile cu preşedintele şi primul ministru ai Israelului. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.