Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: IGSU vrea o lege ”în sprijinul societății civile”

București: IGSU vrea o lege ”în sprijinul societății civile”

DISTRIBUIȚI

IGSU143725 – 18042016 – În primele trei luni ale acestui an, structurile specializate din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au înregistrat o creștere cu 45% a numărului de solicitări pentru emiterea avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu, comparativ cu perioada similară a anului trecut (7.618 față de 5.368).

În contextul optimizării mecanismelor sale funcţionale, ca măsură a demersurilor de reglementare în domeniul situaţiilor de urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a propus spre aprobare un proiect de reglementare legislativă care vine în sprijinul societăţii civile, eficientizând mai multe aspecte ale domeniului de avizare şi autorizare de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, proiectul legislativ a fost supus procedurii privind transparenţa decizională în administraţia publică, urmând normele legale privind elaborarea actelor normative.

Importanţa proiectului propus, în direcţia armonizării şi sistematizării legislaţiei în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, reiese din obiectivele majore urmărite de reglementare. Astfel, prevederile legale vizează în principal scăderea unor costuri administrative prin reducerea numărului documentelor necesare eliberării actelor, realizarea unui instrument de lucru facil pentru proiectanţi şi responsabilizarea acestora, eliminarea situaţiilor identificate ca generatoare de blocaje sau costuri suplimentare, pe bază de expertiză tehnică, reducerea unor costuri administrative ce grevau activitatea operatorilor economici şi a instituţiilor și reglementarea unor aspecte reieşite din activitatea practică şi armonizarea cu legislaţia europeană în materie.

Proiectul nu vizează cererile de emitere a avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă solicitate anterior intrării în vigoare a noului act normativ, acestea urmând a se soluţiona potrivit dispoziţiilor legale de la data depunerilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.