Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gata de intervenție

București: Gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

inundatii144474 – 02062016 –  Ministrul Petre Tobă a cerut activarea grupelor operative ale ISU. MAI are pregătiți de intervenție peste 3.000 de pompieri, polițiști și jandarmi pentru gestionarea situațiilor de urgență.

În contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se vor manifesta în 25 de județe din țară, ministrul de Interne, Petre Tobă, a cerut prefecților și șefilor structurilor teritoriale ale ISU să ia măsuri pentru prevenirea unor situații de risc pentru populație. În sprijinul autorităților locale, Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină cu aproximativ 3.000 de pompieri, polițiști și jandarmi. În funcție de evoluția situației din teren, efectivele de intervenție vor putea fi suplimentate.

Totodată, ministrul a cerut prefecților din județele vizate de avertizări să fie în permanentă legătură cu autoritățile locale pentru a avertiza populația în legătură cu riscul producerii de inundații, iar structurilor pentru situații de urgență să activeze grupele operative pentru gestionarea eventualelor situații generate de fenomenele meteorologice.

Potrivit avertizărilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, până sâmbătă 4 iunie a.c. în județele vizate sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri de debite şi niveluri pe unele sectoare de râuri.

Fenomenele se vor manifesta cu mai mare intensitate în județele Neamț, Harghita, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău și Brașov, pentru care INHGA a emis un Cod Portocaliu de inundații, valabil de mâine dimineață, de la ora 10.00 până sâmbătă, la ora 18.00.

Totodată, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 2 iunie, orele 12.00 – 3 iunie, ora 21.00, pentru județele Suceava, Botoșani, Neamț, Harghita, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, grindină. În aceste zone, cantitățile de pot cumula, izolat 40-80 l/mp. La nivel central, situația operativă va fi monitorizată prin Centrul National de Conducere Integrată, care mentine permanent legatura cu grupele operative din județele vizate de fenomenele meteorologice. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.