Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Cine joacă la ruleta germană?

Cine joacă la ruleta germană?

DISTRIBUIȚI

LaurentiuRebega-comunicat145180 – 13072016 –  La o săptămână după ce șeful serviciilor germane de spionaj, Hans Georg Maassen, a declarat că există informații despre 17 militanți ai organizației teroriste Statul Islamic care au intrat în Europa pozând drept refugiați, cancelarul Angela Merkel a recunoscut public că grupările islamiste s-au folosit de fluxul de migranți din Siria pentru a infiltra ilegal teroriști pe continentul european. E o informație pe care, cu siguranță, n-a aflat-o ieri. Mai șocant încă, este că declarația a fost făcută în fața susținătorilor propriului său partid, CDU.

Ne amintim că în vara anului trecut, când țările de pe „ruta balcanică” erau deja depășite de situație, doamna cancelar Merkel, tot într-un discurs public, chema la „deschiderea” frontierelor pentru refugiați. În același timp, o rețea de ONG-uri și mii de voluntari au acționat cu o organizare cvasi-militară, extrem de eficient, din insulele grecești până la frontiera cu Austria, pentru ca milioanele de refugiați să ajungă cât mai rapid în inima Europei. Toate aceste ONG-uri erau legate de Fundația pentru o Societate Deschisă (OSF), pilonul civic principal al imperiului domnului George Soros.

Urmarea a fost o criză fără precedent, încununată ulterior de atentatele de la Paris și Bruxelles. Europa a fost cuprinsă de un val de xenofobie (care, nota bene!, nu a fost generat de Grupul Europa Națiunilor și Libertății) și, deloc întâmplător, efectul asupra piețelor financiare a fost negativ și durabil. Și, evident, pentru a controla bursele și piețele financiare, trebuie să știi dinainte ce se va întâmpla!

În urmă cu vreo două săptămâni, invitat în Parlamentul European, domnul Soros îi lua apărarea doamnei cancelar Merkel. Mai mult, domnul Soros recomanda ca Uniunea Europeană să aloce un pachet financiar impresionant pentru ajutorarea refugiaților. Acest lucru ar urma să fie făcut cu sprijinul Mecanismului European de Stabilitate, un instrument financiar care a fost mult criticat pentru lipsa de transparență și de control public. Și a fost criticat mai ales pentru că MES scade și mai mult – dacă se poate spune asta – controlul național asupra unor tranzacții financiar-bancare.

Eu nu am legitimitatea să-i cer demisia doamnei Merkel. Din poziția de europarlamentar, nu pot decât s-o critic pentru că a fost, conștient sau nu, parte a unui joc în care țările europene au pierdut bani, timp, nervi și, mai ales, încredere. Dar îi întreb pe colegii europarlamentari din PPE și mai ales pe deputații germani din acest grup, colegi de partid cu doamna Merkel, cum se simt în fața acestor adevăruri care ies la iveală? Nu au revelația că au fost folosiți – manipulați – pentru a acoperi un furt? Am spus-o și o repet: funcționarea Uniunii Europene este profund viciată. Este necesară o reformă din temelii a construcției europene. Centralizarea excesivă și lipsa de transparență a deciziilor care se iau la vârf au ca rezultat nu atât o polarizare între  state mai puternice și state mai slabe, cât o prăpastie între câteva grupuri de interese suprastatale și ”restul lumii”. Conștient sau nu, doamna Merkel a dat o lovitură grea democrației! – Europarlamentar Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.