Acasă Politic București: 76 de ani de la masacrul din Lunca Prutului

București: 76 de ani de la masacrul din Lunca Prutului

DISTRIBUIȚI

148907 – 080212017 –  La  7 februarie, trebuie să ne amintim de cei 600 de ţărani din nordul Bucovinei și ținutul Herței care şi-au găsit moartea sub gloanţe, în întunericul geros de pe malul Prutului.

Masacrul din Lunca Prutului rămâne una dintre cele mai triste pagini ale istoriei noastre, un moment pe care trebuie să îl comemorăm cu adâncă emoţie şi profund respect faţă de sacrificiul celor căzuţi pentru iubirea de neam şi ţara, amintește deputatul Angel Tîlvăr, fost ministru delegat pentru Relația cu românii de pretutindeni.

Monumentele ridicate în cinstea lor şi mormintele lor, gropi comune ori apa râului îngheţat în care şi-au găsit sfârşitul în mod crud, trebuie să ne fie locuri sfinte, unde ne plecăm fruntea şi reflectăm atât la sacrificiul atâtor nevinovaţi, cât şi la un viitor mai bun, mai luminos pentru urmaşii lor şi pentru toţi românii.

”Cu gândul şi cu sufletul la acest sacrificiu, trebuie să ne ridicăm la înălţimea sa şi să demonstrăm, în gând şi în faptă, responsabilitatea pe care o avem în privinţa respectării drepturilor şi păstrării profilului identitar al românilor de pretutindeni”.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.