Acasă Opinii/Analize București: Andreea Paul semnalează desincronizarea calificărilor din România cu revoluția industrială

București: Andreea Paul semnalează desincronizarea calificărilor din România cu revoluția industrială

DISTRIBUIȚI

149795 – 22032017 –  Industria producătoare românească a fost măturată şi România s-a transformat în coşul de gunoi al Europei, din cauza lipsei de inteligenţă decizională, a afirmat, marţi, fostul deputat liberal Andreea Paul, la conferinţa Falia dintre economia românească şi România productivă: Politicile necesare să o acoperim, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu publicația cursdeguvernare.ro și dedicată problemelor cu care se confruntă producătorii români.

Din pricina lipsei de inteligenţă decizională, industria producătoare românească a fost măturată şi ne-am transformat în coşul de gunoi al Europei. Nici măcar deşeurile nu am avut inteligenţa să le transformăm în resurse şi să dezvoltăm sectoarele economiei circulare. Asta ţine şi de educaţia reciclării, nu să te duci la groapa de gunoi ca să selectezi resursele. De ce nu avem o echipă care lucrează pentru un proiect de microstaţii de epurare inteligentă sau de tratare inteligentă a deşeurilor solide? Standardele europene sunt atât de ridicate astăzi în domeniu şi este atât de mult spaţiu de business românesc în domeniu!”, a spus Paul.

Ea a precizat că România nu poate să fie puternică din punct de vedere economic dacă nu are un stat inteligent puternic. Aceasta a mai semnalat lipsa de sincronizare a strategiei politicilor în domeniul calificărilor din România în raport cu evoluția tehnologică din lume, cee ace ne dezavantajează din punct de vedere economic:

În războiul economic modern hibrid de generaţia a patra a revoluţiei industriale noi luptăm cu arme vechi şi în tranşeele trecutului, ba chiar propunem zilele acestea şcoli profesionale pentru meserii pe care noi, economiştii cu faţa spre viitor, ştim că vor dispărea. De ce? Pentru că vine robotica, inteligenţa artificială şi nu numai. Ştim că cele mai populare meserii din prezent dispar în integralitate. Noi, în continuare, şcolim pentru aceste meserii”.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.