Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 122 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare

București: 122 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare

DISTRIBUIȚI

149606 – 14032017 – La 14 martie 1895 a fost inagurată Biblioteca Centrală Universitară, instituţie care a avut şi continuă să aibă un rol esenţial în dezvoltarea studiului şi cercetării în toate domeniile şi în formarea elitelor intelectuale ale României.

Inestimabil locaş al culturii şi inconfundabil reper în peisajul edilitar al Bucureştiului, Biblioteca Centrală Universitară oferă, de la începuturile sale şi până astăzi, posibilitatea accesării  unor surse numeroase şi diverse, atât din colecţiile proprii, cât şi din colecţii externe şi, prin dotările sale, permite posibilităţi exemplare de utilizare creativă a acestor resurse documentare.

De remarcat este şi un alt atribut important pe care această prestigioasă l-a îndeplinit începând cu anul 1963, acela de Centru naţional de dotare cu publicaţii româneşti a lectoratelor de limbă, literatură şi civilizaţia poporului român prin străinătate.  Activitatea acestor lectorate este fundamentală pentru păstrarea şi afirmarea identităţii lingvistice şi culturale a comunităţilor româneşti din întreaga lume.

În acest moment aniversar, se cuvine să marcăm importanţa Bibliotecii Centrale Universitare şi a tuturor edificiilor culturale de acelaşi fel în dezvoltarea identităţii culturale naţionale şi în conservarea unui tezaur inestimabil pentru generaţiile viitoare. – Angel Tîlvăr, deputat PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.