Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Presiuni tot mai mari pe Lazăr și Kovesi

București: Presiuni tot mai mari pe Lazăr și Kovesi

DISTRIBUIȚI

149567 – 13032017 – Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, duminica, ca va avea zilele urmatoare o discutie cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13. ”Zilele urmatoare voi avea discutii cu procurorul general, cu Augustin Lazar, si separat cu procurorul sef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evolutiile acestea, modul in care dansii s-au raportat la lege, la standardul constitutional, la standardele Comisiei de la Venetia”, a spus Toader, care a precizat că aceste intalniri vor avea loc separat, pentru a le afla punctele de vedere.

Ministrul a criticat ancheta DNA privind oportunitatea si constitutionalitatea OUG 13, considerand ca CCR a demonstrat ca DNA si-a depasit atributiile.

Toader afirma ca va face, de asemenea, o analiza a activitatii Ministerului Public in urmatoarele doua saptamani, urmand sa ia in acel moment o decizie finala, inclusiv privind propunerea de revocare a celor doi procurori generali. Ministrul a dat de inteles ca nu exclude nici ca cei doi sa demisioneze intre timp.

Curtea Constitutionala (CCR) arata in motivarea deciziei prin care a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – DNA si Guvern, ca ancheta procurorilor DNA legata de adoptarea OUG 13/2017 nu intra in competentele procurorilor, deoarece acestia nu pot face cercetari privind oportunitatea si legalitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

Ministerul Public a precizat, vineri seara, ca analizeaza ”atent” motivarea deciziei Curtii Constitutionale privind existenta unui conflict juridic intre DNA si Guvern, ”urmand ca decizia sa fie respectata intocmai de catre procurori”.

Precizăm că, potrivit specialiștilor în domeniu, DNA a efectuat o anchetă referitoare la adoptarea OUG 13/2017 în urma unei sesizări și și-a declinat competența către Parchetul General.PROMPT MEDIA

 

foto:justitiarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.