Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Badea, sef la ASF

Badea, sef la ASF

DISTRIBUIȚI

146304 – 27062017 Deputatul PSD Leonardo Badea a fost avizat favorabil, luni, cu majoritate de voturi, de Comisiile reunite de buget-finante, pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, scrie News.ro. Membrii comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „impotriva” si 6 „abtineri”, pe Ovidiu Razvan Wlassopol (fostul sot al Olgutei Vasilescu), pentru postul de prim-vicepresedinte al ASF.

Leonardo Badea a declarat, la finalul sedintei comisiilor de specialitate, ca nu vine pentru o functie, ci pentru un proiect.

„Este un mandat foarte scurt, de cateva luni, dar este o provocare, este o piata foarte importanta, de fapt mai multe piete reglementate de catre aceasta autoritate, si am considerat ca este bine pentru Romania, pentru noi, sa incercam sa crestem nivelul de incredere in aceasta Autoritate si sa incercam sa crestem gradul de protectie al consumatorului de produse si de servicii financiare. V-am si spus ca nu vin pentru o functie, vin pentru un proiect, m-am gandit foarte mult la acest proiect si cred ca este posibil sa avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

Intrebat ce intentii are in privinta politelor RCA, Leonardo Badea a sustinut ca trebuie protejate interesele consumatorilor.

„Intentia noastra a fost foarte clara de la inceput, ca trebuie sa avem o polita corecta pentru romani si sa protejam interesele consumatorilor. Adica, sa tina cont de toate elementele de calcul, ne referim ca aceasta polita nu trebuie sa cuprinda in ea sume de bani care sa nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formula de calcul”, a conchis deputatul PSD. Plenul reunit al Parlamentului a decis, luna trecuta, sa-l revoke pe Misu Negritoiu din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

Comisiile l-au validat, de asemenea, pe fostul soţ al Liei Olguţa Vasilescu, Ovidiu Răzvan Wlassopol, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF. Propunerile urmează să fie supuse votului plenului Parlamentului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.