Acasă Anchete Acţiuni pentru protecţia fondului forestier naţional

Acţiuni pentru protecţia fondului forestier naţional

DISTRIBUIȚI

145382 – 20032018 – În urma a peste 4.000 de acţiuni coordonate de Poliţia Română, luna trecută, au fost confiscaţi aproximativ 4.500 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 1.000.000 de lei, fiind constatate aproape 900 de infracțiuni și aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale.

Asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru Poliţia Română, polițiștii desfășurând permanent activități pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Prin structurile sale specializate de ordine publică, Poliția Română a organizat, în luna februarie a.c., 4.249 de activităţi și controale, pentru depistarea neregulilor din acest domeniu.

La nivel naţional, polițiștii au verificat 1.135 de exploatări forestiere, instalații de depozitare sau ocoale silvice și structuri subordonate, fiind constatate 886 de infracțiuni și aplicate 2.016 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.200.000 de lei.

În cadrul dosarelor penale, sunt cercetate 302 persoane, împotriva a 7 dintre acestea fiind luate măsuri preventive.

Ca măsură complementară, au fost confiscați 4.500 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost ridicate 57 de fierăstraie mecanice, 44 de topoare și au fost indisponibilizate 25 de autovehicule și 21 de atelaje hipo.

Poliţia Română continuă activitățile, în sistem integrat, împreună cu specialiști din cadrul gărzilor forestiere și direcțiilor silvice, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentChipul lui Mircea la Dunăre
Articolul următorAlege viaţa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.