Acasă Anchete Interne Subofițer ISU reținut pentru trafic de influență

Subofițer ISU reținut pentru trafic de influență

DISTRIBUIȚI

  151128 – 18072019 –     În data de 17.07.2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului militar desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara, au procedat la prinderea în flagrant a unui bărbat, în vârstă de 46 ani, din mun.Craiova, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia, în timp ce primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător, pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie care le are cu angajaţi ai acestei instituţii.

În fapt, la data de 15.07.2019, o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia, i-a pretins suma de 300 de dolari americani pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii, prin prisma cunoştinţelor pe care le are la Vama Craiova.

În cauză a fost sesizat unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului.  imediat după ce a primit suma de bani menționată.

Ulterior, subofițerul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara – Secţia Craiova, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.