Acasă Externe Dezastru pentru britanici în urma unui Brexit fără acord

Dezastru pentru britanici în urma unui Brexit fără acord

DISTRIBUIȚI
foto: newsmaker.ro

  151686 – 12092019 –     Guvernul britanic a publicat miercuri seara documentul referitor la planurile privind ieșirea Marii Britanii din UE, în care avertizează că un Brexit fără acord va duce la reducerea proviziilor medicale și creșterea prețurilor la alimente, relatează CNN și BBC.

Revolte, izbucnirea unor boli, lipsă de alimente, medicamente, combustibil și perturbarea călătoriilor din şi către Marea Britanie. Sunt consecinţele unui Brexit dur. Informaţiile apar în raportul oficial al guvernului privind impactul ieşirii Regatului din Uniunea Europeană fără un acord.

Documentul a fost publicat după ce Parlamentul a votat luni în favoarea unei moțiuni ce obligă Guvernul de la Londra să dea publicității toate documentele privind decizia de prorogare a Parlamentul britanic și referitoare la planurile privind retragerea Marii Britanii din UE fără un acord.

Cu toate acestea, Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, a informat că Guvernul nu va publica documentele referitoare la discuțiile interne privind prorogarea Parlamentului.

Documentul subliniază o serie de “posibile consecințe” ale impactului producerii unui Brexit fără acord pe data de 31 octombrie.

Liderul opoziției, Jeremy Corbyn, a declarat că acest confirmă faptul că premierul este ”pregătit să îi pedepsească pe cei care își permit cel mai puțin”.

Parlamentul de la Londra a fost prorogat luni, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat. – Sursa: Mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.