Acasă Externe Agenda Europeana Klaus Iohannis: Rezultatul e până în momentul acesta dezamăgitor

Klaus Iohannis: Rezultatul e până în momentul acesta dezamăgitor

DISTRIBUIȚI

 153425 – 21022020 – Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că până în acest moment rezultatul negocierilor pentru bugetul UE este dezamăgitor, nu s-au făcut progrese, iar pozițiile liderilor statelor membre nu s-au ameliorat. În opinia președintelui, va fi necesar cel puțin încă un summit.

Klaus Iohannis a spus că au fost discuții bilaterale până la 6 dimineața.

„Rezultatul e până în momentul acesta dezamăgitor, nu pot să spun că s-au făcut progrese, pozițiile nu s-au ameliorat. Încercăm astăzi să vedem dacă putem să obținem un progres în aceste negocieri. Majoritatea dintre noi sunt destul de sceptici”, a precizat președintele.

Președintele Iohannis a menționat că atât președintele Consiliului European, Charles Michel, cât și președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, au fost deschiși propunerilor, au apărut modificări în propunerea de buget care vin în întâmpinarea solicitărilor, dar „până când nu există unanimitate pe buget, nu avem buget, avem doar propuneri și discuții”.

„Tehnic ceea ce avem în față, propunerea, nu se pot face multe modificări. Dacă nu ne înțelegem pe această propunere, ea trebuie uitată și venit cu altă propunere. Procesul s-ar putea să fie unul destul de lung”, a adăugat președintele.   Sursa:g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.