Acasă Externe UE și OMS susțin Republica Moldova

UE și OMS susțin Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 156183– 26082020 – La Chişinău a fost inaugurat primul centru care monitorizează şi previne posibilile riscuri pentru sănătatea cetăţenilor. Crearea instituţiei s-a făcut cu sprijinul Uniunii Europene și Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Investiţiile sunt de peste două milioane de lei moldovenești.

Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică este dotat cu echipamente performante, sisteme audio și video, computere.

Toţi specialiştii vor lucra în contact cu acelaşi centru operativ. Va fi posibilă şi extinderea echipei care răspunde la apelul cetăţeniilor la Linia Verde a ANSP. Noul centru vă asigura o mai bună comunicare cu organizațiile internaționale.

Crearea centrului a durat două luni şi a fost posibilă datorită investiţiilor oferite de Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Excelenţa Sa Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: Este un centru modern care a fost pregătit cu susţinerea UE. Și eu şi ambasadorii ţărilor membre, echipa Europa prezentă în Republica Moldova suntem şi azi alături de oamenii din Republica Moldova.

Săptămâna aceasta vă ajunge în Republica Moldova al doilea lot de ajutor umanitar, care constă în 356 de concentratoare de oxigen pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.