Acasă Anchete Interne Zece agenți şi foşti agenţi de poliţie trimişi în judecată pentru...

Zece agenți şi foşti agenţi de poliţie trimişi în judecată pentru infracțiuni de corupție

DISTRIBUIȚI

157061 – 09112020 – Zece agenţi de poliţie şi foşti agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea unui număr însemnat de infracțiuni.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,  care, la data de 5 noiembrie a.c., a finalizat cercetările într-un dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

În fapt, în perioada 2015 – 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat. Menționăm că o parte a conducătorilor auto opriţi în trafic erau cunoștințe ale agenților de poliție.

De asemenea, lucrătorii de poliție în cauză au procedat la sancţionarea contravenţională a unor conducători auto, cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la conducătorii auto opriţi în trafic.

În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale a acestora.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.