Acasă Anchete Interne DGA: Promovarea integrității prin schimbări organizaționale și intervenții adaptate comportamentului

DGA: Promovarea integrității prin schimbări organizaționale și intervenții adaptate comportamentului

DISTRIBUIȚI
fotoȘfacebook

171617 – 21032024 –  În perioada 20-21 Martie 2024, la sediul DGA, s-a desfășurat prima reuniune transnațională (Kick-off meeting) în cadrul Proiectului Promovarea integrității prin schimbări organizaționale și intervenții adaptate comportamentului, finanțat de Comisia Europeană prin  Programul Erasmus +.

Întâlnirea a avut drept scop discutarea aspectelor legate de coordonarea și implementarea  proiectului și a beneficiat de participarea reprezentanților tuturor celor 3 părți partenere – română, bulgară și italiană.

Direcţia Generală Anticorupţie implementează în calitate de lider, în perioada 30 decembrie 2023 – 29 decembrie 2026, proiectul Promoting Integrity Trough Organizational Change and Behaviour Tailored Interventions – INTO BE.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Direcția de Securitate Internă – MAI – Bulgaria și organizația non-guvernamentală Fondazione Etica – Italia, având un buget total de 400.000 euro, reprezentând 100% fonduri europene.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea capacității organizațiilor partenere, a agențiilor anticorupție și a sectorului public, prin crearea de noi competențe și instrumente ce vor permite implementarea unor politici de integritate specifice în sectorul public și/sau în justiție, organizații de aplicare a legii, care să încorporeze perspective comportamentale și să se bazeze pe valori, norme și atitudini specifice, în vederea oferirii de recomandări concrete pentru a reduce oportunitățile de comportament corupt și a facilita respectarea normelor de integritate.

Printre principalele rezultate ale proiectului se află dezvoltarea unui instrument de evaluare a integrității, studii pilot realizate în cele trei state partenere, elaborarea unui Ghid și a unei Curricula, precum și sesiuni de formare în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.