Acasă Social Administratie București: A fost constituită Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a...

București: A fost constituită Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale

DISTRIBUIȚI

 160529 – 20072021 – Consiliul General al Municipiului București a aprobat în sedinţa din 19 iulie 2021 proiectul de hotărâre privind constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București. Proiectul a fost adoptat cu 31 de voturi pentru, 14 împotrivă și o abținere.

Conform statutului, din asociație vor face parte Primăria Municipiului București și cele șase primării de sector.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București a fost constituită pentru ca autoritățile locale să se conformeze cerințelor legislației europene şi naționale din sectorul serviciului de gestionare a deşeurilor.

De asemenea, constituirea asociației are ca scop realizarea unor investiții pentru asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul municipiului Bucureşti, pentru care se va solicita finanțare prin programe operaționale.

Aceste investiții vizează infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor, stații de sortare, instalații de digestie anaerobă a deșeurilor biodegradabile, de tratare mecano-biologică și de recuperare materială, instalații pentru compostarea biodeșeurilor, pentru gestionarea deșeurilor de construcții și demolări, un centru de aport voluntar al deșeurilor voluminoase.

Astfel, se urmărește îmbunătățirea calității serviciului de salubrizare, cu respectarea principiului ”poluatorul plătește” și ”plătești cât arunci”, precum și îndeplinirea țintelor de reciclare și de tratare a deșurilor. De asemenea, se urmărește respectarea standardelor europene privind protecția mediului și creșterea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale va implementa măsurile prevăzute în Planul de Gestionare al deșeurilor din Municipiul Bucureşti.

Acest document se află în proces de revizuire, în conformitate cu H.G. nr. 942/2017 privind aprobarea Planului Naţional de gestionare a deşeurilor, conform Ordinul nr. 140 din 14 februarie 2019 privind aprobarea Metodologiei pentru elaborarea, monitorizarea, evaluarea şi revizuirea planurilor judeţene de gestionare a deşeurilor şi a planului de gestionare a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti şi Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicată, modificată şi completată  prin  Ordonanţa de urgenţă nr. 74 din 17 iulie 2018 şi  Legea 31/2019.

Planul de Gestionare a Deșeurilor din Municipiul Bucureşti va stabili necesarul de investiţii pentru îndeplinirea obiectivelor și atingerea țintelor stabilite de legislația europeană şi națională din domeniul gestionării deşeurilor, şi, în conformitate cu activităţile definite de Legea nr 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.