Acasă Social Administratie Primăria Capitalei continuă tratamentele de combatere a țânțarilor

Primăria Capitalei continuă tratamentele de combatere a țânțarilor

DISTRIBUIȚI

160630 – 28072021 – Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, demarează astăzi, 28 iulie 2021, aplicarea celui de-al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari.

Se va interveni pe lacurile aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, respectiv Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și lacul din Parcul Mogoșoaia.

Operațiunile se vor desfășura în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

După finalizarea acestui tratament, CMEIB S.A. va mai desfășura alte nouă tratamente de combatere a larvelor de țânțari până la finalul anului. Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC. Aceasta este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.

De asemenea, se află în desfășurare aplicarea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor adulți pe tot perimetrul Municipiului București, conform planificărilor PUA 2021. Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este MICROSIN, substanță biocidă aprobată de Ministerul Sănătății.

Astfel, angajații CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate de tip ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Acțiunile de combatere a țânțarilor adulți se realizează în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Intervențiile operatorilor CMEIB S.A. presupun acțiuni zilnice în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Municipiului București, după cum urmează:

  • spațiile verzi de pe aliniamentele stradale;
  • spații deschise din domeniul public și privat al PMB (ex. parcuri, spații verzi aferente blocurilor);
  • locuri de agrement, terenuri de sport;
  • cimitire;
  • terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice;
  • teren aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe;
  • piețe și târguri agroalimentare;
  • alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București.

 

În același timp, continuă și aplicarea celui de al doilea tratament de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi aflate în subordinea Municipalității, urmând ca pe parcursul lunii august să se deruleze cel de-al treilea tratament din cele patru incluse în Programul Unitar Anual (PUA) aprobat pentru 2021. Substanța folosită pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, substanță biocidă utilizată cu aprobarea Ministerului Sănătății.

 

În ceea ce privește tratamentele de deratizare, acestea sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.