Acasă Social Aparare A fost numit noul Reprezentant Special al Secretarului General NATO pentru Femei,...

A fost numit noul Reprezentant Special al Secretarului General NATO pentru Femei, Pace și Securitate

DISTRIBUIȚI

162204 – 12112021 – Irene Fellin a fost numită noul reprezentant special al Secretarului General al NATO pentru femei, pace și securitate.

De origine italiană, Irene Fellin a lucrat peste 15 ani ca și consultant internațional pentru agențiile ONU și alte instituții naționale. De asemenea, ea fost consilier principal de gen la Women in International Security (WIIS), la Institutul pentru Afaceri Internaționale (IAI) din Roma și la sediul NATO la Bruxelles.

Una dintre principalele priorități ale doamnei Fellin va fi facilitarea punerii în aplicare a Planului de acțiune NATO/Consiliul de parteneriat euro-atlantic (EAPC) 2021-2025 privind femeile, pacea și securitatea, aprobat oficial de miniștrii Apărării NATO la 22 octombrie 2021.

Noul Plan de acțiune sprijină angajamentul Aliaților NATO, reafirmat la summitul de la Bruxelles din 2021, de a promova în continuare egalitatea de gen și de a integra perspectivele de gen în tot ceea ce face NATO, în structurile politice, civile și militare, de la politici și planificare, instruire și educație, până la misiuni și operațiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.