Acasă Politic Aviz pentru noii ambasadori în Ucraina şi Republica Moldova

Aviz pentru noii ambasadori în Ucraina şi Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 164336 – 1204202 – Ambasadorii noi în Ucraina şi Republica Moldova au primit aviz favorabil ieri, în comisiile parlamentare de specialitate, reunite în şedinţă comună.

Alexandru Victor Micula, cel care a primit avizul favorabil pentru a ocupa postul de ambasador al României în Ucraina, spunea că, în contextul unui proces de reconstrucție a acestei țări, care ar urma după războiul din zonă, este important ca România să fie implicată în efortul comunității internaționale.Pe de altă parte, el menționa că o prioritate a mandatului său se referă la protecția drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina.

Vom insista mai ales pe zona respectării drepturilor minorităților române la educație în limba maternă, vom promova obiectivul de a consemna recunoașterea inexistenței limbii moldovenești, vom promova încheierea cu Ucraina a unui acord cuprinzător privind drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale”, a declarat Alexandru Victor Micula.

Şi Cristian-Leon Ţurcanu, care se află la finalul mandatului de ambasador în Ucraina, a primit avizul favorabil al comisiilor din parlament pentru postul de ambasador în Republica Moldova. El spunea că mandatul său este unul deosebit de complex, care se va derula pe două repere fundamentale: realitatea comunității de limbă, cultură și istorie și parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

”Să susținem și să dinamizăm, pe cât se poate, toate proiectele sectoriale care există, care trebuiesc implementate în relația cu Republica Moldova, în condițiile în care există un singur obiectiv principal: apropierea societății din Republica Moldova de Uniunea Europeană, iar România a fost, este și va rămâne principalul vector în acest sens”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.

Sursa:Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.