Acasă Economie Borboly Csaba l-a invitat în județul Harghita pe reprezentantul Platformei pentru carnivorele...

Borboly Csaba l-a invitat în județul Harghita pe reprezentantul Platformei pentru carnivorele mari a Parlamentului European

În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor acesta a purtat discuții cu europarlamentarii la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 164434 – 20042022 –  Borboly Csaba, în calitate de raportor al  Comitetului European al Regiunilor, a purtat discuții la Bruxelles cu europarlamentarul Herbert Dorfmann,  care este și reprezentantul  Platformei pentru carnivorele mari a Parlamentului European, invitându-l pe acesta să facă o vizită în județul Harghita pentru a se familiariza cu situația generată aici de carnivorele mari.

Președintele Consiliului Județean Harghita consideră că, în lipsa unor reglementări clare privind modul în care populația poate acționa pentru a asigura o conviețuire pașnică cu carnivorele mari, specia este amenințată ca urmare a  exterminării ilegale a populației de urs, precizând, în acest context, necesitatea realizării unor studii care să ofere informații concrete privind gradul de acceptare al populației, aceste date urmând a fi prezentate UE. Borboly Csaba a susținut această problematică în nenumărate rânduri în cadrul Comisiei pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) a Comitetului Regiunilor.

În cadrul reuniunii din 19 aprilie, la Bruxelles, au mai participat, expert dr. Csák László, specialiști delegați de europarlamentarul David Casa, și europarlamentarul Vincze Lóránt, fiind dezbătută și opinia lui Borboly Csaba privind tranziția justă și echitabilă, din punct de vedere social, către neutralitatea climatică.

Subiectul cel mai sensibil pentru cetățenii vulnerabili, sărăcia energetică, este tematica centrală abordată de Borboly Csaba în cadrul raportului, fiind o caracteristică a regiunilor mai puțin dezvoltate și preponderent rurale, cum este și cazul județului Harghita. De aceea, așa cum subliniază raportorul, sunt necesare instrumente financiare coordonate care să sprijine economia, fermele de familie și micii întreprinzători în a face față creșterii prețului la energia electrică. În acest context este subliniat rolul autorităților locale în identificarea situațiilor vulnerabile și în dimensionarea corectă a necesităților, ca atare este necesară acordarea unor competențe lărgite în privința gestionării fondurilor europene.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.