Acasă Anchete Interne Delegaţie a Poliţiei de Frontieră Române în Republica Moldova

Delegaţie a Poliţiei de Frontieră Române în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 164866 – 20052022 – Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar șef de poliţie Ivașcu Victor Ștefan, însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţi din cadrul IGPF, a participat, în perioada 18-20 mai 2022, la o întâlnire de lucru cu omologul său din Republica Moldova, comisarul şef de poliţie Rosian Vasiloi. Întrevederea a fost organizată, la Chișinău, de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova şi a vizat continuarea şi consolidarea cooperării cu Poliţia de Frontieră Română.

Principalele obiective ale acestei întrevederii au vizat analiza situaţiei operative la frontiera comună, identificarea unor noi mecanisme de interacţiune în scopul combaterii criminalităţii transfrontaliere, cu referire la derularea unui schimb rapid şi complet de informaţii, precum şi organizarea activităţilor echipelor comune de investigaţii pentru cazuri de contrabandă şi criminalitate transfrontalieră.

În cadrul discuțiilor, șeful IGPF a subliniat că asemenea activități sunt un instrument eficient de cooperare în gestionarea cazurilor care vizează infracţionalitatea transfrontalieră de la graniţa comună: „Din 24 februarie sunt afectate ambele țări la fel de mult, atât România, cât și Republica Moldova. O experiență care a demonstrat că se poate, colegii noștri știu să-și facă meseria profesionist, au dat dovadă de o relație nu doar colegială, dar chiar prietenoasă. Astăzi este important ca instituțiile noastre să conlucreze mai bine, mai mult decât atât, să aibă un dialog permanent deschis. Astfel, vor putea preveni orice amenințare la securitatea ambelor țări”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, cei doi oficiali au dezbătut aspecte referitoare  domeniul politicilor de personal, schimbul de experienţă în sfera pregătirii profesionale a angajaţilor dar şi perfecţionarea direcţiilor de cooperare bilaterală.

Totodată, au fost organizate vizite în cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, respectiv Punctul de Trecere a Frontierei Palanca, Centrul de Excelenţă în Securitatea Frontierei de la Ungheni şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Costeşti.

Cu ocazia întrevederii, cele două delegaţii au semnat Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Republicii Moldova pentru anul 2022.

Întâlnirea vine în sprijinul și întărirea relațiilor de cooperare între Poliţia de Frontieră Română și Poliţia de Frontieră din Republica Moldova şi se înscrie în programul derulat de PFR pentru intensificarea relaţiilor de colaborare inter-instituţională internaţională în domeniul frontalier, în vederea asigurării securităţii frontierelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.