Acasă Social Administratie Amenzi de aproximativ 64.000 de lei aplicate de Poliţia Locală a Municipiului...

Amenzi de aproximativ 64.000 de lei aplicate de Poliţia Locală a Municipiului București deținătorilor de animale de companie

DISTRIBUIȚI

  165416 – 29062022  – Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București continuă acțiunile de verificare a modului în care deținătorii de animale de companie respectă obligațiile legale ce le revin în ceea ce privește protecția animalelor.

Acțiunile polițiștilor locali din cadrul Serviciului Poliția Animalelor s-au derulat în zone mărginașe ale Bucureștiului, în sectorul 6 și sectorul 2, în zona cartierelor Giulești și Petricani și i-au vizat pe deținătorii de animale de companie care locuiesc la curte, care și-au maltratat animalele de companie sau care și-au lăsat patrupedele neîngrijite, fără apă, fără mâncare și fără adăpost corespunzător.

În total, de la începutul anului, pentru încălcarea Legii 205/2004 de protecție a animalelor și nerespectarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, peste 170 de deținători de animale de companie din Capitală au fost sancționați contravențional de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amenzi în valoare 63.800 de lei.

Cetățenii care surprind astfel de persoane care aplică rele tratamente animalelor de companie pot sesiza aceste situații la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti – Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București – telefon nr. 021.9752.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.