Acasă Politic Discuții despre noi poduri peste Prut

Discuții despre noi poduri peste Prut

DISTRIBUIȚI

166939 – 02112022 Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, pe președinta Rep. Moldova, Maia Sandu, despre preocupările comune legate de situația de securitate din regiune și criza energetică.

Președintele Sandu a prezentat situația la zi, ”după recenta tăiere de livrări de gaze și nerespectarea contractului de către Gazprom și Federația Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităților legitime de la Chișinău, cât și față de malul stâng al Nistrului, expus dificultăților financiare în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului României.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Rep. Moldova, mergând de la livrarea de urgență a unor cantități de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc și păcură.

”Cei doi înalți oficiali au subliniat oportunitatea privind decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor și căilor de transport existente și prin construirea de noi poduri peste râul Prut, care vor îmbunătăți interconectarea dintre cele două state, consolidând legăturile economice, comerciale și de afaceri. Oportunitățile astfel create pot antrena investițiile de capital europene și mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.