Acasă Economie Ministrul Rafila cu ochii pe vaccin, dar și pe buget

Ministrul Rafila cu ochii pe vaccin, dar și pe buget

DISTRIBUIȚI

 

167003 – 09112022 – Vaccinul adaptat noilor tulpini COVID-19 va ajunge în România până la sfârşitul lunii noiembrie, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că s-a negociat cu compania producătoare şi Comisia Europeană reducerea cantității  restante de 11,2 milioane la 3 milioane:  ”Ajunge târziu în România pentru că eu am o responsabilitate faţă de banii publici. Pentru că a fost un proces lung de negociere, de reducere a cantităţii. În acest an trebuia să cumpărăm peste 19 milioane de doze de vaccin de Pfizer. Atunci, având deja 6 milioane de doze expirate sau în curs de exipirare, având frigiderele pline, m-am gândit că totuşi nişte sute de milioane de euro ar trebui să rămână pentru pacienţii din România – adulţi sau copii. Din aceste 19 milioane de doze am vândut 7,5 milioane, am negociat cu cei de la compania producătoare şi de la Comisia Europeană să reducem cantitatea restantă de 11,2 milioane la 3 milioane. În acest moment suntem foarte aproape să semnăm o comandă pentru 3 milioane de doze care vor ajunge în scurt timp adică în această lună pentru pacienţii din România. Până la sfârşitul lunii”.

Economia făcută la buget prin revânzarea a 7,5 milioane de doze şi reducerea cantităţii în urma negocierilor este estimată la 300 de milioane de euro în acest an, a mai remarcat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.