Acasă Anchete Interne „SAFE SPACE” – programul prin care specialiștii ANA oferă servicii gratuite și...

„SAFE SPACE” – programul prin care specialiștii ANA oferă servicii gratuite și confidențiale de consiliere psihologică adolescenților și părinților acestora

DISTRIBUIȚI

  167605 – 07012023 – Programul „SAFE SPACE” este derulat de Agenția Națională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului.

Aproximativ 30 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, care au dezvoltat o dependență de substanțe psihoactive, au beneficiat, în anul 2022, de sprijinul psihologilor din cadrul ANA.

Aceștia au fost evaluați și incluși în programul de consiliere psihologică, alături de părinții lor, fie din proprie inițiativă, fie la solicitarea autorităților (direcțiile de asistență socială și protecția copilului, secții de psihiatrie sau spitale pentru copii, alți furnizori publici).

Totodată, psihologii Agenției au desfășurat aproximativ 200 de ședințe de consiliere psihologică și socială pentru minori, la solicitarea unităților de învățământ.

Programul „SAFE SPACE” poate fi accesat de către toți cetățenii care doresc asistență specializată gratuită și confidențială, apelând numărului de telefon 0752.79.16.47 și linia Telefonul Copilului 116111.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.