Acasă Social Educatie PMB, prin Proedus, dă startul competiției de proiecte în cadrul unui nou...

PMB, prin Proedus, dă startul competiției de proiecte în cadrul unui nou program de bugetare participativă – „Liceul Tău”

DISTRIBUIȚI

168366 – 25032023 –   Primăria Municipiului București, prin Proedus, dă startul competiției de proiecte în cadrul unui nou program de bugetare participativă – „Liceul Tău”, dedicat liceenilor din Capitală. Înscrierile în cadrul apelului de bugetare participativă încep astăzi, 24 martie, și se încheie pe 28 aprilie.

În cadrul competiției, echipe alcătuite din câte șapte elevi și un cadru didactic coordonator din aceeași unitate de învățământ, concurează pentru finanțarea de 150.000 de lei pusă la dispoziție de Primăria Capitalei.Pentru înscriere, echipele trebuie să depună un filmuleț de prezentare și un proiect care să cuprindă cel puțin două dintre următoarele teme: protecția mediului & ecologizare, revoluții științifice, orientare & tehnici de supraviețuire, educație antreprenorială & financiară, dezvoltare cultural-artistică, multimedia & IT, universul animalelor, și sport & stil de viață sănătos. În prima fază, 36 de echipe care au avut ideile cele mai bune vor câștiga o excursie de formare pe Litoralul Mării Negre, în care vor învăța ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, vor deprinde abilități de project management, educație financiară și leadership. Pentru a-și demonstra abilitățile de implementare și cunoștințele generale, vor concura într-o competiție de tip quiz – JOIN THE GAME.
În cea de a doua fază a proiectului, din cele 36 de echipe vor fi alese primele 7 clasate. Acestea vor avea ocazia de a fi votate de cetățenii din București. Proiectul care va aduna cele mai multe voturi va fi susținut cu produsele și serviciile necesare pentru implementarea proiectului în unitatea de învățământ în cuantum de 150.000 lei.
Programul „Bugetare Participativă – Liceul Tău” face parte din participarea Municipiului București la Inițiativa Localitate Prietenă a Copiilor. Regulamentul complet pentru procesul de bugetare participativă pentru tineret se poate accesa pe www.proedus.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.