Acasă Economie Finanțare BEI pentru termoficare și transport în Capitală

Finanțare BEI pentru termoficare și transport în Capitală

DISTRIBUIȚI

 170550 – 1811202 – Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat o finanțare de 300 milioane euro pentru a susține proiectele prioritare ale Primăriei Municipiului București în domeniul sistemului de termoficare, precum și în domeniul mobilității și modernizării transportului public de suprafață.

Prin stimularea investițiilor în transportul urban durabil, energia eficientă și dezvoltarea urbană, orașul sprijină reînnoirea și regenerarea urbană și modernizarea infrastructurii.

Finanțarea de 300 de milioane euro aprobată de către Consiliul de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI) va asigura partea de cofinanțare a Primăriei Municipiului București în vederea derulării cu succes a proiectelor mai sus menționate.

Proiectul include investiții în rețelele de transport public și termoficare după cum urmează: reabilitarea a aproximativ 50 km de șine de tramvai, inclusiv platforme și rețeaua de contact aferentă, achiziționarea de tramvaie noi cu o lungime de 36 m, modernizarea unui depou STB și reabilitarea conductelor de termoficare.

Aprobarea împrumutului reprezintă rezultatul colaborării dintre direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București și STB, ADITPBI, ADIZMB, Termoenergetica și ADITBI.

Primăria Municipiului București este angajată într-un program mai amplu de investiții în transport și termoficare, prin implementarea mai multor proiecte care beneficiază de finanțare europeană prin intermediul Cadrului Financiar Multianual 2014 – 2020 și pregătirea mai multor proiecte pentru obținerea de noi finanțări nerambursabile în noua perioadă de programare 2021 – 2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.