Acasă Anchete Interne Peste 680 de persoane în pericol, salvate de polițiștii Frontex în Mediterană

Peste 680 de persoane în pericol, salvate de polițiștii Frontex în Mediterană

DISTRIBUIȚI

168851 – 15052023 – Nava maritimă MAI 1107 din dotarea Gărzii de Coastă, cu 28 de membri de echipaj, va pleca timp de două luni într-o misiune internaţională Frontex, care se va desfăşura în Marea Mediterană. Alte două șalupe de supraveghere şi control portuar împreună cu 16 polițiști de frontieră, membri de echipaj, se vor alătura misiunii din Mediterană, în perioada 17 mai – 6 septembrie 2023. Cele trei nave vor continua misiunile navei maritime de patrulare MAI 1106 şi ale şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, care se află detaşate în Catania şi Pantelleria în perioada 17.03.2023-22.05.2023. Acestea au sprijinit autorităţile italiene în controlul fluxurilor migraţioniste la frontierele maritime ale UE, au executat misiuni de supraveghere şi interceptarea a unor ambarcaţiuni, în urma cărora au salvat 684 de persoane aflate în pericol, anunță Poliția de Frontieră Română.

Nava maritimă MAI 1107, alături de şalupele maritime MAI 3064 și MAI 3067 ale Gărzii de Coastă, participă la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Nava MAI 1107 navigă pe itinerariul Constanţa-Catania, are la bord 28 de membri de echipaj şi va executa misiuni misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare detaşată în perioada 13.05-13.07.2023.

Cele două șalupe de supraveghere şi control portuar, MAI 3064 şi MAI 3067, navigă pe itinerariul Constanţa-Augusta (Italia), fiecare dintre acestea având la bordul său câte 8 membri de echipaj.

Navele Poliţiei de Frontieră Române vor executa misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă, alături de impunere şi respectare a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.

Începând din 17 martie a.c., Poliţia de Frontieră Română a avut detaşate  în misiune, în Marea Mediterană, în cadrul operaţiunii „THEMIS 2023” două nave PFR care se vor întoarce în ţară la mijlocul lunii mai. Nava maritimă de patrulare MAI 1106, aflată în Catania, a asigurat sprijin în cadrul a patru evenimente ce a implicat salvarea vieţii omeneşti pe mare, în cazul a patru pescadoare care aveau un număr impresionant de migranţi la bord (aproximativ 2.000 de migranţi). În cadrul misiunilor de salvare, 604 de persoane au fost transbordate la bordul navei române, poliţiştii de frontieră români acordându-le asistenţă.

De asemenea, şalupa de supraveghere şi control portuar MAI 3066, detaşată în Pantelerria, a detectat şi interceptat două ambarcaţiuni gonflabile şi una din lemn, care navigau spre marea teritorială a Italiei. Polițiștii de frontieră români au salvat 78 de persoane aflate în pericol și le-au acordat asistență medicală. Totodată, au asigurat remorcarea, în siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier care plutea în derivă, aflându-se în imposibilitatea de a face manevre, ambarcaţiune care avea la bord doi cetățeni francezi, preluate ulterior de autorităţile italiene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.