Acasă Social Educatie Greva profesorilor continuă. Un răspuns final al sindicatelor din educație va fi...

Greva profesorilor continuă. Un răspuns final al sindicatelor din educație va fi dat mâine

DISTRIBUIȚI

169116 – 11062023 – Greva profesorilor continuă, cel puțin până mâine. După discuțiile de la Guvern, din această dimineață, sindicatele au anunțat că profesorii nu se vor întoarce în bănci până când ultima ofertă a Guvernului nu va fi scrisă negru pe alb, prin ordonanță de urgență.

Guvernul le-a propus sindicaliştilor o creştere salarială medie de 25% de la 1 iunie, 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027, precum şi 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ianuarie 2024.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, anunţă că Guvernul a propus, duminică, majorări salariale pentru angajaţii din educaţie în două tranşe, o tranşă de la 1 ianuarie 2024 şi o a doua tranşă din anul 2025. Acesta a precizat că  propunerile Guvernului vor fi aduse la cunoştinţa angajaţilor din sistem şi că reprezentanţii acestora se vor pronunţa luni, la ora 10.

„Este logic că primească colegii noştri proiectul actului normativ şi în funcţie de conţinutul acestuia ne vor da un răspuns până mâine, răspuns pe care îl comunicăm. Până atunci, greva continuă”, a afirmat Marius Nistor.

Marius Nistor a precizat că prim-ministrul i-a anunţat că proiectul actului normativ va fi pus în dezbatere publică.

Întrebat dacă vor fi recuperate cursurile care nu au fost predate în perioada grevei vor fi recuperate, liderul FSLI, Simion Hancescu, a răspuns: „Şcoala nu este magazin. Nu poţi să pui lacătul. În mod logic, lecţiile care au fost predate trebuie recuperate”.

Nicolae Ciucă: Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat speranța că această grevă va înceta.

”Am avut o nouă ședință cu sindicaliștii din educație. Am considerat că este absolut corect și transparent ca dialogul să poată fi adus la cunoștința tuturor dascălilor.

În felul acesta, la nivelul coaliției, pentru că la această întâlnire am participat cu președintele PSD, cu ministrul Educației, cu ministrul Muncii, cu secretarul general al Guvenului și am vrut ca finalul să fie cât se poate de concludent pentru noi toți.

Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă, pentru că este o chestiune de responsavilitate față de sistem, față de elevi, față de părinți.

Sumele pe care le-am asumat în OUG, acest act va fi pus în transparență publică. Ne dorim să încheiem cu bine acest conflict de muncă.”, a declarat Nicolae Ciucă. Sursa.viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.