Acasă Economie Stația de Transformare de la Ungheni a fost retehnologizată. Transelectrica a investit...

Stația de Transformare de la Ungheni a fost retehnologizată. Transelectrica a investit 10 milioane de euro, fonduri proprii

DISTRIBUIȚI

169319 – 30062023 – Transelectrica a inaugurat Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV Ungheni retehnologizată, cu o investiție totală de peste 10 milioane de euro din fonduri proprii. Lucrările au fost executate de Asocierea Siemens Energy SRL – Emsens Prod SRL.

Stația Electrică de Ungheni este un important nod energetic pentru județul Mureș și combinatul Azomureș. Retehnologizarea a constat în înlocuirea echipamentelor existente cu echipamente noi, de actualitate în domeniu tehnologic.

Retehnologizarea stației, prin dotarea cu echipamente performante și sisteme inteligente de supraveghere, diagnosticare și comandă control de la distanță s-a realizat în conformitate cu reglementările energetice generale ANRE și cu cerințele europene privind actualele standardele de performanță.

Stația Electrică de Transformare 220/110/20 kV  Ungheni a fost pusă în funcțiune în anul 1973, având rol de legătură între regiunile Moldova și Ardeal.

La nivel național, Transelectrica are proiecte de retehnologizare a stațiilor de transformare, pentru modernizarea întregii rețele transport. În prezent, 59 de stații electrice de transformare din totalul de 81 gestionate de Transelectrica sunt modernizate și retehnologizate, 14 în curs de retehnologizare, iar în următoarea perioadă, alte 8 stații vor intra în proces de retehnologizare.

CNTEE Transelectrica gestionează și operează peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și 81 de stații electrice de transformare pe teritoriul întregii țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.