Acasă Economie Klaus Iohannis dă asigurări că România va continua să sprijine Ucraina în...

Klaus Iohannis dă asigurări că România va continua să sprijine Ucraina în transportul cerealelor

Despre instruirea piloților ucraineni pe F-16: Noi nu antrenăm piloți din august până în septembrie. Un proiect care va ține foarte mult

DISTRIBUIȚI

169476– 18072023  – Într-o declarație făcută luni, la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene, președintele Klaus Iohannis a reiterat că România va continua să sprijine Ucraina în efortul de a-și transporta grânele, în condițiile în care Rusia a denunțat acordul de transport pe Marea Neagră.

”În primul rând este regretabil că acea inițiativă pentru care trebuie să vedem că s-au implicat foarte mulți politicieni din toată lumea pare a nu avea un viitor strălucit”, a declarat președintele Klaus Iohannis referitor la refuzul Kremlinului de a continua acordul pentru transportul cerealelor din Ucraina pe Marea Neagră.

Șeful statului a subliniat că și până acum, jumătate din cerealele ucrainene s-au transportat prin România.

”Oricum ar fi, și până acum, jumătate din cerealele ucrainene s-au exportat prin România, prin rutele logistice românești, le-am adaptat, le-am îmbunătățit și vom continua în acest fel. Noi credem că este important și bine să fim noi de partea Ucrainei și să sprijinim aceste exporturi. Vom face aceste lucruri și în continuare, pentru a preveni apariția unor sincope”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele s-a referit și la programul de antrenare destinat inclusiv piloților ucraineni pe aparatele F-16, confirmând că este posibil ca programul să înceapă deja în august.

”Nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un proces care pentru noi este important și este important să se mențină. Noi nu antrenăm piloți din august până în septembrie, ci începem la sfârșitul acestei veri și va fi un proiect care va ține foarte mult”, a declarat Klaus Iohannis.

”Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructori performanți și să avem aici un proiect de succes pentru Armata Română”, a subliniat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.