Acasă Politic Secretarul de stat Gheorghe Cârciu: ”România are datoria să sprijine Republica Moldova...

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu: ”România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes”

DISTRIBUIȚI

 169758 –21082023  – Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat, în data de 18 august 2023, la „Congresul Diasporei 2023, Moldova sunt EU”, organizat la Chișinău, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora.

În cadrul acestui eveniment, deschis de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a prezentat activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) și proiectele care pot fi accesate de cetățenii români.

„Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni, fie că trăiesc în țară sau în afara granițelor țării. Unii au și cetățenie română, alții – nu. În egală măsură, sunt români de pretutindeni și sunteți bineveniți acasă: la București sau la Chișinău. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României se ocupă de politicile de sprijinire a românilor din afara granițelor țării, adică din lumea întreagă. Datoria noastră, a statului român, este să-i sprijinim pe români acolo unde trăiesc ei. Datoria noastră, a României, este să ne asumăm să sprijinim Republica Moldova în vederea aderării la comunitatea europeană. De ce? Pentru că așa cum un părinte are datoria să-și sprijine copilul, așa face și România: are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes”, a declarat oficialul DRP.

În zilele de 18 și 19 august, la Chișinău au avut loc două evenimente speciale – Congresul Diasporei și Diaspora Business Forum, parte a manifestărilor denumite generic Zilele Diasporei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.