Acasă Social Sanatate Ministrul Sănătății estimează că actualul val COVID-19 va mai dura aproximativ două...

Ministrul Sănătății estimează că actualul val COVID-19 va mai dura aproximativ două săptămâni

DISTRIBUIȚI

169953– 150920 – Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la Europa FM, că aproximativ 2.000 de persoane sunt identificate, zilnic, cu infecție cu COVID-19 și că acest val va mai dura aproximativ două săptămâni.

”Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă”, a spus Rafila.

Ministrul a adăugat că este posibil ca în zone precum Bucureştiul, unde spitalele „Matei Balş” şi „Victor Babeş” au deja mulți pacienți, să apară aglomerări.

Rafila a reamintit că, dacă există simptome, testarea se poate face și acasă și, în funcție de rezultat se poate apela la medicul de familie.

„Poţi să te duci la medicul de familie. Dacă ai o formă care să împiedice activitatea, atunci primeşti concediu medical. Dacă cumva nu mai există restricţii în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor infectate, dar recomandarea utilizării măştii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există şi rămâne. Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciţi, atunci să încercăm să nu răspândim infecţia. Este un lucru bine-cunoscut”, a mai precizat Rafila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.